Олимпик Марсилия записа трети мач без победа в Лига 1, но успя да избегне загубата в дербито срещу Сент Етиен в 27-ия кръг. Късен гол на Миши Батшуай донесе ремито 1:1 със „зелено-белите“, които не можаха да се възползват от факта, че играха 30 минути с човек повече на терена.

Първото полувреме не може да се причисли към най-интересните във френския елит, като единствено Жорж-Кевин Нкуду застраши по-опасно Стефан Рюфие в 23-ата минута.

След почивката оборотите се вдигнаха значително, като още в 47-ата Беноа Асу-Екото трябваше да чисти от голлинията на Сент Етиен, а седем по-късн Реми Кабелан направи впечатляващ рейд отляво. Техничарят нахлу в наказателното поле и опита шут към долния далечен ъгъл, ала не можа да намери очертанията на вратата.

В 61-ата минута устремът на Марсилия бе пресечен от опитния Н'Кулу, който с безумно влизане срещу Пажо си заработи директен червен картон.

Сент Етиен вярваше, че е нанесъл жесток удар в 85-ата минута. Ромен Амума се пребори с Ласана Диара отляво и проби на скорост към врата, след което сервира кълбото за Кевин Моне-Паке. Последният прокара топката между краката на Стийв Манданда за 1:0.

Марсилци бяха спасени в четвъртата минута на продължението, когато Ромен Алесандрини центрира перфектно от фаул, а Батшуай се отскубна от пазача си и с глава преодоля Рюфие.

Равенството остави „финикийците“ на 10-ото място с 36 точки, докато Сент Етиен е четвърти с 41.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS