Олимпик Марсилия загуби точки при гостуването си на Анже и завърши при резултат 1:1 в двубоя от 35-ия кръг на френската Лига 1. Марсилия заема четвъртото място със 70 точки, а третият Монако, който засега влиза в квалификациите на Шампионската лига е със 71.

Гостите спряха серията си от четири поредни победи във всички турнири, но вече пети мач са без поражение в Лига 1.

Отборът на Анже пък вече четвърти мач е без победа във Франция. Анже заема 14-ата позиция във временното класиране с 38 точки.

Гостите от Марсилия откриха още в 3-ата минута чрез Флориан Товен, който се разписа от дузпа с категоричен удар в мрежата на Анже.

Домакините имаха възможности да изравнят още до почивката, но Флавиен Тет на няколко не успя да реализира. Първо в 23-ата минута Тет отправи мощен удар, но вратарят на Олимпик Марсилия Йоан Пеле спаси. В 30-ата пак Тет прати топката над гредата на съперника, а в 39-ата той пропиля нов шанс, след като отново не успя да преодолее Пеле.

Флориан Товен стреля опасно към вратата на домакините в 52-ата минута, но пропусна. Също остори и Лукас Окампос в 65-ата минута.

Изравнителното попадение за Анже падна в 79-ата минута. Флавиен Тет центрира, а Исмаел Траоре засече в наказателното поле на Марсилия и донесе точка за домакините в мача.