Отборът на Марсилия показа характер и записа едва втората си победа от началото на сезона. Домакините надделяха трудно над тима на Нант в равностоен двубой на „Стад Велодром“. Олимпик се наложи с 2:1, но трябваше да обръща резултата, след като допусна изненадващ гол още във втората минута на срещата.

Емилиано Сала откри за гостите само след 120 секунди игра. След центриране от корнер футболист на гостите успя да отправи удар с глава, но топката попадна в Сала, който подложи крак и я прати в мрежата за 1:0.

Надеждата на английския Тотнъм – Клинтън Нжие, който играе в Марсилия под наем, възстанови статуквото в 22-ата минута след страхотна атака. Нжие бе изведен отлично от Гомис и с удар от границата на наказателното поле направи 1:1.

През второто полувреме домакините изковаха своята победа, а решаваща дума за това имаше Гомис. Нападателят на Марсилия вкара решителното попадение в 53-ата минута от дузпа.

След седмия кръг във Франция Марсилия се изкачи на 13-то място след две победи, две равенства и три поражения. Нант пък е в зоната на изпадащите с актив от пет точки.