Марсилия измъкна трудни, но много ценни три точки в гостуването на Клермон от 12-ия кръг на Лига 1. Тимът на Хорхе Сампаоли спечели с 1:0, а гола вкара Дженгиз Юндер в 25-ата минута. Победата изкачи Марсилия на третото място в класирането, само на точка зад Ница. Клермон пък е 15-и, на 4 точки от опасната зона.
 
Гостите влязоха по-добре мача, въпреки че звездите Аркадиуш Милик и Димитри Пайе останаха на ейката. В 15-ата минута пред Бамба Денг се откри отлична възможност, но вратарят Артур Десмас спаси удара му.
 
Марсилия поведе при следащата си добра атака. В 25-ата минута Матео Гендузи изведе Дженгиз Юндер отдясно и турският национал с техничен удар по диагонала прати топката в мрежата за 0:1.
 
Малко след началото на втората част на терена се появиха Милик и Пайе с явното намерение да подпечатат победата с втори гол. Вместо това домакините бяха близо до изравняване в 69-ата минута, но вратарят Пау Лопес с блестяща реакция не позволи на Джим Алевина да го преодолее. 
 
Голмайсторът Юндер получи отличен шанс в 73-ата минута, но ударът му бе спасен, а след това Аркадиуш Милик разтресе напречната греда.
 
В добавеното време на мача футболистите на Клермон поискаха дузпа за игра с ръка на Леонардо Балерди в наказателното поле, но реферът прецени, че е нямало умисъл.