Отборът на Марсилия победи Лион на "Стад Велодром" в мач от 14-ия кръг на френската Лига 1. Единственото попадение в мача бе дело на Самуел Жиго.  С тази победа Марсилия е вече 4-ти с 27 точки, докато Лион остава 8-ми с 20 пункта на сметката си.

Първото сериозно положение бе още в 13-та минута, когато Марсилия имаше претенции за дузпа, които не бяха уважени от съдията. Малко по-късно Джонатан Клаус се размина с хубаво центриране и съжаляваше, тъй като можеше да открие резултата.  Секунди след това Алексис Санчес достигна до топката след подаване от ъглов удар, но изстрелът му с глава мина встрани от дясната греда.

В 44-та минута Жордан Верету изпълни страхотно ъглов удар, а Самуел Жиго се бе пласирал добре и се извиси, за да отбележи с глава, забивайки топката в земята и не оставяйки шанс на вратаря на Лион - 1:0. Минута след това Максанс Какре опита директен удар от пряк свободен удар, но Пау Лопес внимаваше и направи бляскаво спасяване, избивайки в корнер.

Карл Токо-Екамби създаде  второто по-сериозно положение за Лион в мача. То дойде в 63-та минута, когато играчът достигна до прецизен пас и остана очи в очи с Пау Лопес, но стражът отново показа невероятен рефлекс и отрази. В 76-та минута Джеф Аделаид завърши с удар от границата на наказателното поле, но ударът на играча на Лион отново бе спасен от вратаря. Три минути преди края Алексис Санчес опита удар с глава от близко разстояние, но топката мина встрани от лявата греда.

Лаказет в 89-та минута се отскубна от пазача си, за да засече центриране и да отиграе в средата на вратата, но вратарят на Марсилия демонстрира за пореден път страхотен рефлекс. В 92-рата минута дойде последният шанс за "хлапетата". Шерки бе намерен на ръба на наказателното поле и стреля технично, но топката мина малко встрани от дясната греда.