Олимпик Марсилия и Лил завършиха при резултат 1:1 в мач от 21-ия кръг на френската Лига 1. На собствения си „Велодром“ домакините имаха чудесна възможност да се изравнят по точки с втория Ница.

Марсилия Лил статистика

източник: Sofascore

Срещата не започна добре за тима на Хорхе Сампаоли, като в 15-ата минута Свен Ботман откри за френския шампион след добро изпълнение с глава. Малко след половин час игра Бенжамин Андре остави „кучетата“ с човек по-малко на терена заради втори жълт картон, изкаран за нарушение срещу Матео Гендузи. До края на полувремето и през втората част, картинката на терена бе една и съща – отборът от Лазурния бряг атакуваше, а Лил се защитаваше и чакаше своите шансове на контраатака.

БТА
18 снимки

Чак в 75-ата минута Ченгиз Юндер успя да възстанови равенството след заучено изпълнение от ъглов удар и хубав удар с по-слабия си десен крак.

В последния четвърт час Марсилия усили натиска си сериозно, но както през изминалите над 40 минути и числено предимство, централните защитници в тима на Лил – Свен Ботман и Жозе Фонте стопираха всичко най-опасно пред вратата на Иво Гърбич.