Отборът на Олимпик Марсилия записа драматична загуба с 2:3 при визитата си срещу Рен от 6-ия кръг във френското първенство. Двубоят се превърна в истинско зрелище, в което зрителите видяха два пълни обрата, червен картон и дузпа, а Адриен Уну осигури трите точи за домакините с попадение в 89-ата минута.

Марсилци пристигнаха на „Роажон Парк“ с идеята да прекъснат негативната си серия в първенството, където имаха само 1 победа от първите си 5 мача. Гостите атакуваха с много настървение, но същото важеше и за Рен, който получи шанса да поведе 4 минути преди паузата. Томаш Хубочан допусна кошмарна грешка в защита, като опита да върне с глава една висока топка към вратаря си. Бранителят го стори твърде слабо, а Джовани Сио прихвана подаването и от 21-22 метра по диагонала с елегантен удар прехвърли излезлия напред Йоан Пеле – 1:0.

Рен обаче не можа да се порадва дълго на аванса. Само три минути след попадението Марсилия получи правото да изпълни дузпа, а от 11-те метра Бафетимби Гомис беше безгрешен, празнувайки гола по характерен начин.

Олимпик осъществи пълен обрат в 50-ата минута. Тогава играещият под наем от Тотнъм Клинтън Н'Джие достави перфектно подаване за Гомис и опитният нападател сащиса домакинските привърженици.

В следващите минути не се виждаше как Рен ще се върне в мача, ала Зиденин Машаш реши тази дилема за домакините. 20-годишният французин си извади два жълти картона между 56-ата и 65-ата минута, заради което „финикийците“ останаха с 10 души на терена.

Численото неравенство даде импулс на Рен и пет минути преди края Хубочан отново беше в центъра на вниманието с кошмарна изява. Словакът се хвърли на крайно нелеп шпагат в краката на Людовик Баал и го повали на тревата в наказателното поле. От бялата точка Камил Гросицки беше прецизен в удара си и макар Пеле да улови посоката, топката все пак влетя в долния десен ъгъл – 2:2.

Четири минути по-късно точката на спора бе поставена от резервата Уну. Гросицки се спусна отляво и центрира чудесно по тревата за нападателя, който опъна мрежата за крайното 3:2.

В класирането Марсилия продължава да крета във втората половина. Южняците се намират на 15-а позиция с едва 5 точки, докато Рен е 8-и с двойно по-голям актив.