Бразилският защитник на Пари Сен Жермен Маркиньос обясни, че неговият сънароднк Неймар се чувства "много неразбран". Наскоро звездата на "селесао" заяви, че не е сигурен, че ще продължи да играе за националния отбор на Бразилия след световното първенство в Катар.
 
"Хората говорят много и той се почувства неразбран. Неймар не знае как ще бъде след световното първенство в Катар и дали ще е способен да бъде на високо ниво още 4 години. Той каза буквално следното: "Имаме важни мачове с ПСЖ, както и с националния отбор. Дълъг път е след 4 години, за да мислим сега. Трябва да работим спокойно и да правим нещата крачка по крачка". Той е концентриран само върху предстоящия мач и ако Господ желае това, ще играе и следващия път. Надявам се да сме заедно в отбора", заяви Маркиньос пред бразилската телевизия TNT Sports.
 
"Мисля, че това ще бъде последното ми световно първенство. Ще играя като за последно, защото не знам дали ще бъда в състояние, дали ще имам сили да издържа още повече футбол", бе казал на 10 октомври суперзвездата на Бразилия в интервю за документален филм в платформата DAZN.
 
Неймар е вторият най-добър голмайстор за тима на Бразилия след Пеле и ще бъде на 34 години за Мондиал 2026, който ще се състои в Северна Америка - САЩ, Канада и Мексико.