Манчестър Сити е най-активният отбор на трансферния пазар до този момент като похарчи 200 милиона паунда за подсилване на отбора с имена като Бернардо Силва, Бенжамен Менди, Кайл Уолкър, Едерсон Мораес, Данило и Дъглас Луис.

Това обаче не спира "гражданите" и техния мениджър Пеп Гуардиола в търсенето на нови звездни попълнения. Испанецът призна, че ще се опита да привлече Килиан Мбапе като не смята, че Реал Мадрид може да предложи повече за неговите услуги.

"Мадрид няма повече от Манчестър Сити. Играчите са много важни и винаги се опитваме са вземем възможно най-добрите. Аби Даби дойде и инвестира в отбора. През последните 5-6 години се изкачихме на върха и сега сме в топ 3 или 4. За да стигнем до нивото на Мадрид или Барселона се нуждаем от време."

Marca: Реал и Монако си стиснаха ръцете на 180 млн. за Мбапе!

От Сити вече са заявили на Монако, че имат интерес към Мбапе и очакват развитието на ситуацията. "Играчът все още е в Монако, все още е в този отбор. Всичко може да се случи, гледаме много играчи, но той все още е в този отбор."

"Премиършип е много атрактивен и споразуменията са добри. Всички клубове мислят за потенциала си и правят съставите си по-добри. Ще опитаме и ще видим. В този период има много неизвестни за играчите, които са тук и които ще бъдат или няма да бъдат тук. Трябва да изчакаме и да подготвим отбора възможно най-добре."

Монако: Няма сделка за Мбапе!

"Имаме двама великолепни нападатели в лицето на Габриел (Жезус) и Серхио (Агуеро). Ще видим. Прозорецът е до 31 август. Накрая може да направим нещо, може да не направим и нищо. Другите клубове ще купят много играчи, така че ще видим накрая на трансферния период."