Отборът на Манчестър Юнайтед е отправил официално запитване за възможността да привлече наставника на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино за техен нов мениджър. „Manchester Evening News“ твърди обаче, че отговорът на парижани е бил категорично отрицателен, тъй като в тима не искат да се разделят с него по средата на сезона.

Информациите последните дни сочеха, че Почетино има желание да се завърне във Висшата лига още сега. По тази причина собствениците на „червените дяволи“ са били готови да платят компенсация от 10 милиона паунда, за да вземат бившия мениджър на Тотнъм веднага, а не да чакат до лятото.

В същото време пък парижани са били готови да заменят Почетино със Зинедин Зидан. В крайна сметка обаче, след като вчера спортният директор на френския гранд Леонардо е говорил лично с Почетино, ръководството на ПСЖ е блокирало опита на Манчестър Юнайтед.

„AS“ пък написа, че самият Зидан пък е отклонил предложение да поеме Пари Сен Жермен. Според информацията френският специалист не е стигнал до споразумение с ръководството на парижани, въпреки перспективния проект и първото място във временното класиране в Лига 1.

След като уволни Оле Гунар Солскяер в неделя, Юнайтед назначи Майкъл Карик за временен наставник и обяви планове да назначи временен мениджър, преди да вземе постоянен наследник на норвежеца през лятото на 2022 година. След отказа на ПСЖ да пусне Почетино, се очаква на „Олд Трафорд“ да се върнат именно към идеята с временен мениджър до края на кампанията.

Бившият наставник на Барселона Ернесто Валверде е най-обсъжданото име за това да поеме Ман Юнайтед до лятото.