Треньорът на Пари Сен Жермен Луис Енрике даде пресконференция преди мача на своя отбор със Страсбург от Лига 1. Испанският специалист разкри всички новини в лагера на френския шампион. Той потвърди, че от тима му ще отсъстват контузените Марко Асенсио, Преснел Кимпембе, Нуно Мендеш и младият Уарен Заир-Емери.

"Първото нещо, което трябва да направим след две седмици пауза в първенството е да върнем играчите към нужната динамика. Това ще бъде особена седмица, защото в нея ще имаме три мача. Страсбург е млад отбор, това е тим, който се защитава много добре, ще бъде трудно", бяха първите думи на Луис Енрике.

"Досега не постигахме резултатите, които заслужавахме. Трябва да работим върху всичко, мисля за това всеки ден. Много съм доволен от това, което виждам от отбора. Дори при загубата от Нюкасъл, бях доволен", каза той.

"Обожавам медиите, но на всяка пресконференция репортерите сте все по-малко и накрая ще остана сам в залата. Това е част от работата ми, оценявам високо интервютата, пресконференциите. Особено ако печелим. Ако губим, е по-трудно, но като треньор се чувствам добре и тогава. Опитвам се да отвърна на добрината, която получавам. Ако ми задавате въпроси по приятен начин, аз ще отговарям по приятен начин", добави испанецът.

"На Мбапе му липсват само головете, но той прави много добри мачове. Играе добре и в ПСЖ, и за Франция. Той е постоянен", вярва треньорът в звездата си.

"Играчите са много мотивирани в националните отбори. След това в първия мач те са повече или по-малко стимулирани. Сега имаме и мач в Шампионската лига. Основната мотивация е за мача с Милан, но този срещу Страсбург ще бъде много по-труден. И се налага да мотивирам играчите срещу съперник, който ще е хипер мотивирам", смята той.

"Социалните мрежи са важни, повечето играчи имат хора, които им помагат с комуникацията. Те са интелигентни, но трябва да внимават. Социалните мрежи могат да предоставят полезна информация на феновете, но могат да крият и риск", предупреди Луис Енрике.