Старши треньорът на Пари Сен Жермен Луис Енрике нямаше никакви притеснения да извади Усман Дембеле от състава поради дисциплинарни причини, като каза в събота, че го е направил за доброто на отбора. Нападателят не игра при поражението на френския шампион с 0:2 срещу Арсенал в Шампионската лига по-рано през този седмица. 

Сега фокусът на почти всички в парижкия клуб е насочен към Дембеле, особено след напускането на звездата Килиан Мбапе. 27-годишният френски национал Усман Дембеле започна сезона със седем попадения и четири асистенции във всички турнири.

"Когато някой играч не изпълнява задълженията си, това е нещо логично, което може да се случи. Сега вече всичко е наред. Корав и твърд съм, когато това е необходимо. Това е едно от качествата ми като треньор и като човек. Всеки футболист има поредица от задължения, които трябва да изпълнява. Винаги мислим кое е най-доброто за отбора", коментира Енрике пред медиите в събота.

Лидерът в Лига 1 ПСЖ е непобеден с 16 точки, а в неделя гостува на Ница.

"Справяме се добре. След като анализирахме мача (срещу Арсенал), променихме манталитета си и се върнахме към първенството. Готови сме да и това е хубаво нещо. Ще се подобрим, сигурен съм, че този отбор ще се бори във всички турнири", каза още испанският специалист. / БТА