Треньорът на Пари Сен Жермен - Луис Енрике, говори на пресконференция преди старта на френската Лига 1. Испанският специалист не подмина и тема №1 на лятото - Килиан Мбапе. 
 
"Ситуацията с Мбапе вече съществуваше, когато аз пристигнах в клуба. Надявам се двете страни да постигнат съгласие. Напомням, че философията на клуба е над всичко. Няма да кажа нищо повече за Мбапе", лаконичен бе Енрике. 
 
"Нямам навика да разкривам лични разговори, решенията ми ще покажат много ясно моя избор", пък беше коментарът на испанеца за Верати и Неймар.
 
Луис Енрике призна, че целта му е ПСЖ да спечели всички възможни трофеи този сезон.
 
"Ние сме един от най-добрите отбори във Франция и искам да спечелим всички трофеи. Не знам дали ще успеем, но ще се опитаме. Анализирахме всички отбори в Лига 1. Всички знаят, че обичам моят отбор да доминира и то в половината на съперника. Работихме най-вече върху три неща - атаката, пресата и позиционната игра. 
 
Може би няма да бъдем в ритъм на 100% за първия мач, ще изисквам контрол върху играта от първата до последната минута", каза още треньорът на ПСЖ.
 
Той призна, че клубът продължава да работи на трансферния пазар, въпреки че първенството започва.
 
"И днес работим на пазара, за да подсилим отбора. С Луиш Кампош и президента сме внимателни за всеки един пост, постоянно сме в контакт. Трансферният прозорец е труден за всички и приемаме това.
 
Дембеле няма да играе утре. Той все още не е напълно футболист на ПСЖ - на 99% да, но не са 100 процента", завърши Енрике.