Пари Сен Жермен планира да привлече 5-6 нови попълнения, с които да опита да компенсира напускането на звездата Килиан Мбапе, заяви треньорът на парижани Луис Енрике.

Испанецът беше треньор на Мбапе през последната от седемте му години с ПСЖ, период, в който нападателят вкара рекордните 256 гола и помогна на отбора да спечели 15 титли, включително шест трофея от лигата.

Енрике каза, че предсезонната подготовка ще бъде ключова за отбора му в опита да оправдае очакванията през следващия сезон, тъй като никой играч не може да замени френския капитан, силно свързван с преминаване в испанския гранд Реал Мадрид.

БТА
23 снимки

"Имах щастието да тренирам Килиан този сезон, беше труден за него след седем години в клуб и всичко, което постигна, трудно е да се сбогуваме“, каза Енрике на пресконференцията след победата над Лион с 2:1 във финала за Купата на Франция.

"Няма как да заместим Мбапе, ще опитаме да компенсираме липсата му с четири, пет или шест нови попълнения. Заместникът на Килиан ще бъде колективът, който заедно с феновете и нашата амбиция ще се опита да спечели всичко през следващия сезон", каза Енрике.

Най-голямото предизвикателство пред ПСЖ остава Шампионската лига, след като удължиха чакането за първия си европейски трофей, въпреки огромните инвестиции в отбора след загубата им на полуфинал от Борусия Дортмунд по-рано този месец.

"Голямо предизвикателство за всеки играч, който иска да дойде, е, че ние искаме да пишем история и този клуб ще спечели Шампионската лига рано или късно, трудно е, но този отбор ще го направи“, каза Енрике. / БТА