Лориен и Сент Етиен изиграха зрелище сблъсък, завършил 6:2 в полза на домакините в мач от 31-ия кръг на Лига 1. „Мерлузите“ стигнаха до пълен обрат, след като изоставаха с два гола пасив и по този начин се отдалечиха от опасната зона. Лориен вече е на 16-ата позиция с актив от 31 точки, докато „зелено-белите“ са 18-и с четири по-малко.

Головото шоу стартира още в 4-ата минута, когато Денис Боунга засече в мрежата на Матио Дрейе. В 22-ата минута Арно Нордин се възползва от подаване на Рияд Бодебуз и удвои.

Домакините намалиха изоставането си три минути преди края на първото полувреме чрез Терем Мофи, а в добавеното време на частта Ибраахимаа Коне изравни.

Лориен продължи да играе агресивно и в началото на второто полувреме. В 61-ата минута „мерлузите“ стигнаха до пълен обрат, след като Енцо Ле Фее реализира отлично след подаване на Арман Лауриен.

Четири минути след третото попадение домакините вкараха и четвърти гол. Ибрхима Коне бе на точното място и увеличи преднината на тима си – 4:2!

Малко след това Сент Етиен остана в намален състав, след като Иван Неу си изкара набързо два жълти картона и бе отстранен от терена.

В 86-ата минута преднината на Лориен набъбна. Терем Мофи реализира след подаване на Куентин Биосгард. Минута преди края на двубоя асистентът за петото попадение оформи крайния резултат.