Лориен успя да изненада неприятно съставът на ПСЖ, след като постигна изненадващ успех с 3:1 в дуел от поредния кръг на Лига 1. Ромен Фавър откри за "мерлузите" след 15 минути игра. В 29-а минута Мбапе изравни, а домакините останаха с 10 души след изгонване на Ашраф Хакими в средата на частта. Йонгва изведе напред гостите в 39-а минута. Бамба Диенг реши всичко две минути преди края на редовните 90 минути.

17 снимки

Първото положение за домакините дойде в 11-а минута, когато Мбапе получи в наказателното поле, но ударът му не затрудни твърде много Иван Мвого.

Донякъде изненадващо обаче гостите бяха тези, които първи удариха. Автор на попадението беше Ромен Фавър, който препарира безпомощния Джанлуиджи Донарума. 

В 20-а минута хората на Галтие понесоха нов удар, след като Ашраф Хакими си изкара нелеп втори жълт, съответно и червен картон. В 29-а минута обаче Мбапе успя да възстанови равенството след много куриозна грешка на вратаря Мвого, който буквално подари топката на Мбапе, а той успя да накаже неточността за 1:1.

Седем минути преди края на полувремето "оранжевите" отново взеха аванс, като голмайстор този път беше Йонгва. 

През втората част домакините направиха опит да изравнят, но удар на Данило Перейра с глава в 67-а минута беше майсторски париран от Мвого. 

6 минути по-късно Фабиан Руис се строполи на земята, искайки дузпа, но такава не беше отсъдена. 

В 88-а минута Лориен успя да реши всичко. Бамба Диенг прониза вратата на Донарума, като първоначално беше отсъдена засада. При проверка на ВАР обаче се оказа, че всичко е наред и така беше оформен крайният резултат. 

Ето и съставите на двата тима:

ПСЖ: Донарума, Маркиньос, Перейра, Хакими, Солер, Верати, Витиня, Бернат, Меси, Мбапе;

Лориен: Мвого, Ле Гоф, Талби, Мейте, Йонгва, Абержел, Иносент, Калулу, Ле Фе, Фавре, Коне;