Лориен и Марсилия зявършиха при резултат 0:0 в мач от 30-ия кръг на Лига 1. Двата тима взеха по точка от сблъсъка. По този значин гостите от Марсилия остават на третото място с 61 точки, а Лориен се намира на 10-то място в шампионата с 45 пункта.

Лориен започна силно срещата и още в 6-ата минута Роман Февр стигна до голово положение.Той се измъкна от двама защитника на гостите и стреля, но Пау Лопес спаси. 

В 11-ата минута пък Ченгиз Юндер пробва с изстрел от вътрешността на наказателното поле, който обаче бе спасен от стража на Лориен. 

Десет минути след това нова ситуация се откри пред Роман Февр, който стигна до отбита топка в пеналтерията и шутира. Ударът му обаче бе отразен от Пау Лопес.

В 29-ата минута Бамба Денг си опита късмета, но изстрелът му от дистанция бе блокиран от защитник. Седем минути по-късно Ченгиз Юндер отново бе лизо до гола. Той отправи мощен шут от ръба на наказателното поле, който прелетя на сантиметри над напречната греда. 

Второто полувреме отново започна с възможност за Юндер, който обаче не уцели добре топката и ударът му не бе точен. 

В 51-ата минута пък Адил Аушиш пробва да изненада стража на Марсилия с изстрел от границата на наказателното поле,  който обаче мина встрани от целта. 

Саед Колашинац отговори с опасен изстрел по земя в 58-ата минута, който обаче бе изчистен с добра намеса на бранител. 

Пет минути след това Пау Лопес отново трябваше да се намесва, за да запази нулевото равенство. Бамба Денг бе на головата позиция, но стражът на марсилци за пореден път блесна със спасяване.

В 80-ата минута Нуно Тавареш от състава на гостите пропиля чудесна възможност. Вито Маноне го отказа с чудесна намеса. 

Две минути преди края на редовното време Роман Февр шутира от границата на наказателното поле, но топката мина над напречната греда.