Треньорът на френския футболен Олимпик Лион Лоран Блан се оплака, че отборът му трябва да играе в ранните следобедни часове в събота срещу Монпелие при очаквани много високи температури.

"Хубаво ще бъде да преместят мачовете, но телевизионните права са важни. Здравето на играчите трябва да бъде определящо, но знаем, че не е така. Трябва футболистите да имат по-голяма тежест. Хората, които решават, са неспособни да променят нещата. Ние ще ще опитаме да преместим с 30 или 45 минути тренировката ни в деня преди мача. Но за самите мачове е трудно", смята световният шампион с Франция от 1998 година.

"Ефективното игрово време е важна тема. Мисля, че скоро футболът ще се играе само с ефективно време, като ръгбито. Защото не е добре да играем мачове с 10 или 12 минути продължение", казва специалистът.

"Трябва да подобрим много неща на терена, това го знаем от миналата година. Но тъй като не сменихме отбора, имаме същите проблеми като миналия сезон", смята Блан.

"От много време не сме печелили официален мач. Ако мислим, че срещу Монпелие ще е лесно, няма да успеем. Трябва да тренираме сериозно и да имаме добро усещане през цялата седмица. Трябва да спечелим. Имаме млад отбор, трябва да направим нужното да спечелим. Хубаво е да се защитаваме по-добре при статичните положения. Трябва да сме по-агресивни, лоши дори. При гола на Страсбург имахме седем играчи в тяхното поле, при контраатаката останаха един на един, а трябваше да направим нарушение по-рано", сигурен е треньорът.

"Остават 15 дни до края на трансферния пазар. Прозорецът може да е и приятен, но и неприятен. Хубаво е, когато подобрявате отбора. Но смятам, че той трябва да се затвори още при първите мачове. Но така фаворизират най-мощните клубове. Защото ако на 30 август дойдат с голяма оферта, ти продаваш и после няма какво да направиш", каза още Лоран Блан.