Олимпик Лион унижи Сент Етиен с 5:0 като гост в едно от големите дербита на френския футбол. На „Жофроа Гишар” „хлапетата” разбиха съперника си с впечатляващ футбол, а краят на мача бе повече от любопитен. Капитанът на гостите Набил Фекир реализира за 5:0 в 84-ата минута, а след това демонстративно отпразнува гола пред агитката на Сент Етиен. Ултрасите се вбесиха от демонстрацията и нахлуха на терена, а двата тима се оттеглиха в съблекалнята.

Близо 40 минути минаха преди да бъде взето решение, дали двубоят да бъде доигран. Пред вече почти празни трибуни това се случи само за да бъде узаконена победата на Лион.

Резултатът бе открит още в 10-ата минута от Мемфис Депай. След ужасно центриране от корнер на домакините, Лион успя да направи чудесна контра атака, при която топката попадна в Набил Кефир. Той стартира акцията, а след това Хусем Ауар подаде към Депай, който с чудесен изстрел по земята вкара за 1:0.

В 25-ата минута Набил Фекир удвои аванса. Капитанът и с изстрел с левия крак от границата на наказателното поле реализира за 2:0.

Следващата лоша новина за домакините дойде само 2 минути след подновяването на играта, когато директен червен картон за груб фаул получи Лео Лакроа.

В 56-ата минута поредната бърза атака доведе до прекрасна комбинация, при която Кевин Тете пусна пас към Мариано Диас, който нямаше проблеми да вкара своя девети гол в Лига 1.

Сред голмайсторите се записа и Бертран Траоре. Нова контра атака бе подхваната от Мариано Диас, който намери Траоре, той се справи майсторски с отбраната на Сент Етиен и с чудесен изстрел в десния ъгъл вкара за 4:0.

Погромът стана още по-голям в 84-ата минута, когато капитанът Фекир реализира за 5:0, вкарвайки лесно след хубав извеждащ пас, който го остави сам срещу Стефан Руфие.

След гола обаче Фекир вбеси максимално феновете на съперника, след като свали пред тях фланелката си и я показа демонстративно. Веднага след това ултрасите нахлуха на терена, а това доведе и до прекъсването на двубоя за цели 40 минути.

В класирането Лион е на трето място с 25 точки, а Сент Етиен е шести с 18.