Лион даде сериозен знак, че започва да излиза от кризата, в която се намираше от началото на сезона. "Хлапетата" записаха втора поредна победа на сметката си, а още по-впечатляващото бе, че тя дойде в гостуването си на един от лидерите в класирането Монако на "Луи II". Гостите се наложиха с 1:0 с гол на Жеферсон в 85-ата минута. Мачът бе от 16-ия кръг в Лига 1.

Домакините имат за какво да съжаляват, тъй като обсипаха с удари вратата на съперника, но повечето от тях не намираха целта, веднъж гредата спря удар на Мохамед Камара, а и вратарят Антони Лопеш направи някои страхотни спасявания под рамката.

Лион пък можеше да поведе още в 14-ата минута, но гол на Ърнест Нуама не бе зачетен заради засада. Все пак гостите издебнаха своя момент и той дойде в 85-ата минута. Ейнсли Мейтланд-Найлс получи на скорост в наказателното поле и продължи топката към Жеферсон, който веднага я прати във вратата за 0:1.

Така Лион си тръгна с трите точки от това гостуване и вече има 13, като се изкачи до 16-ата позиция в класирането. Монако остава на 3-тото място с 30 спечелени точки.