Лион победи Аячо с 2:1 на старта на сезона в Лига 1. „Хлапетата” започнаха силно срещата и поведоха с гол на Тете в 12-ата минута. Малко след това Александър Лаказет удвои от дузпа. За нападателя това бе първи официален мач след завръщането му в редиците на френския тим.

В 27-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като Антони Лопеш беше изгонен. Аячо получи дузпа, а Томас Мангани намали резултата. В края на първата част Ромен Амума остави и корсиканците с човек по-малко.

Домакините поведоха в 12-ата минута. Тогава Льо Пенан намери Лаказет пред наказателното поле, който комбинира с Тете, а последният матира вратаря за 1:0.

В 20-ата минута Тете получи извеждащ пас зад отбраната на гостите. Нападателят нахлу в наказателното поле и беше фаулиран от Авинел. Главният рефер посочи бялата точка, а Александър Лаказет не сбърка за 2:0.

В 27-ата минута Ел Идриси получи извеждащ пас и беше пометен в наказателното поле от Антони Лопеш. Главният рефер посочи бялата точка и изгони вратаря на „хлапетата”. Зад топката застана Томас Мангани,  който намали резултата.

В продължението на първата част Ромен Амума беше изгонен с втори жълт картон и двата отбора останаха с по десет души на терена.