Олимпик Лион постигна победа с 2:0 като гост на Монпелие в мач от 33-ия кръг на Лига 1. „Хлапетата“ продължиха успешната си серия и се изравниха по точки с втория във временното класиране, докато Монпелие е точно на обратния полюс и се намира опасно близо до зоната на изпадащите.

Монпелие започна амбициозно мача и в 16-та минута Мустафа Ятабаре стреля с глава, но Антони Лопес спаси.

Гезал завърши една атака на Лион в 20-та минута с удар, но изпрати топката встрани от левия стълб на вратата на Журдрен.

Ятабаре отправи хубав удар в 21-та минута, но Антони Лопес спаси.

Александър Лаказет отправи хубав удар в 26-та минута, но Журдрен спаси.

Монпелие можеше да поведе в резултата в 28-та минута, когато Будебуз комбинира с Ятабаре, който стреля, но Лопес отново спаси.

Лион поведе с 1:0 в 34-та минута, когато Фери взаимодейства с Макс Корне, който изигра по отличен начин ситуацията и преодоля Журдрен.

Олимпик Лион удвои своята преднина в 40-та минута, когато Александър Лаказет асистира за второто попадение на Макс Корне.

Монпелие се опита да притисне своя съперник в началото на второто полувреме, но Антони Лопес се отличи с няколко отлични намеси. В 62-та минута Сансон пропусна от добра ситуация да порази целта.

Фери пусна отличен извеждащ пас към Александър Лаказет в 76-та минута, а той излезе сам срещу Журдрен, но вратарят на Монпелие отново спаси.

След този успех Лион се изкачи на второ място в класирането с 55 точки, докато Монпелие е шестнайсти с 37 точки.