Лион се качи на третата позиция във френския шампионат с важен успех в домакинството на Гингам, който обаче за малко да бъде изпуснат. "Хлапетата" надделяха с 2:1, но допуснаха изравняване по-малко от 20 минути преди края, но то беше бързо преодоляно. 

Привлеченият от Реал Мадрид нападател Мариано Диас откри резултата за домакините с прекрасно изпълнение още в 19-та минута. Той получи топката от Набил Фекир в половината на съперника, напредна и изстреля силен и техничен удар от над 25 метра, който се оказа неспасяем за вратаря. 

До почивката повече попадения така и не паднаха, а надмощието на Лион не предвещаваше проблемите, които му се струпаха на главата през втората част. А тогава се стигна и до изравняване. 

В 71-та минута Гингам малко изненадващо стигна до 1:1, когато Етиен Дидо проби по десния фланг и с перфектно центриране качи топката на главата на Маркус Тюрам и той я прати в далечния ъгъл на вратаря, за да отбележи важното попадение. 

Но този шок бързо беше преодолян от играчите на Лион. В 73-та минута, буквално в първата си опасна атака след изравняването, домакините отново поведоха. Тогава Мемфис Депай с хубав пас намери Набил Фекир, той напредна и с удар от границата на наказателното поле прониза мрежата за 2:1. 

До края на мача повече попадения не паднаха и "хлапетата" се поздравиха с успеха, въпреки че изтръпнаха малко преди края. С този успех те събраха вече 11 точки и са еднолично на третата позиция. Гингам е в средата на таблицата със своите 6 точки.