Победата над Рен в предишния кръг трябваше да е повратният момент, след който Лион да тръгне нагоре и бързо да се измъкне от зоната на изпадащите в Лига 1, но днес "хлапетата" допуснаха домакинско поражение от Лил и продължават да са на последното място в класирането. "Песовете" спечелиха с 2:0 след попадения на Джонатан Дейвид и Тиаго Сантош още до почивката.

Лил показа завидна ефективност и в ранен етап от двубоя наказа превърналите се в традиция грешки в защитата на Лион. Домакините създадоха немалко положения пред вратата на Люка Шевалие, но ги пропиляха и са вкарали само 9 гола от началото на сезона - второто най-слабо постижение в Лига 1.

Опитът на Лион за домакински натиск не притесни футболистите на Лил. В средата на първото полувреме те контролираха случващото се на терена и поведоха с точен удар на Джонатан Дейвид. Канадският национал се разписа в 27-ата минута, когато получи пас от Юсуф Язъджъ и сложи край на головата си суша в първенството.

Само пет минути по-късно гостите удвоиха преднината си. Лошо изчистване от защитник на Лион прати топката в Тиаго Сантош. Десният бек напредна и с мощен шут матира Антони Лопеш. До почивката домакините не сътвориха нищо интересно в офанзивен план, а в 58-ата минута Шевалие направи впечатляващо спасяване след удар на Тино Кадевере. "Хлапетата" действаха доста разпиляно в оставащото време и регистрираха седмо поражение от 12 мача.