Олимпик Лион победи Олимпик Марсилия с 3:1 в мач от 21-я кръг на френската Лига 1. За домакините от Лион се разписаха Матийо Валбуена и Александър Лаказет на два пъти, а за Марсилия точен бе Матеус Дория.

Дебют за Олимпик Лион направи привлеченият от Манчестър Юнайтед Мемфис Депай.

Лион заема четвъртата позиция във временното класиране с 37 точки, на осем от третия ПСЖ.

Тимът на Олимпик Марсилия пък е седми в подреждането с 30 точки, колкото има има и шестият Сент Етиен.

Олимпик Лион поведе на Олимпик Марсилия в 43-ата минута на двубоя между двата тима от 21-я кръг на Лига 1. Матийо Валбуена вкара страхотен гол за 1:0 за домакините. Валбуена не се израдва на попадението срещу бившия му тим, а след гола той и съотборниците му показаха фланелка на Гейда Фофана.

С този трогателен жест те исказаха съпричастността си към 25-годишния Фофана, който трябваше да прекрати кариерата си заради повтаряща се травма на десния глезен.

Домакините имаха още шансове, като в 22-ата минута пак Валбуена бе замесен в опасност пред вратата на Олимпик Марсилия, а в 23-ата Корентин Толисо също пропусна целта.

Александър Лаказет също не успя да прати топката във вратата на Марсилия в 35-ата минута на първото полувреме, но с гола на Валбуена домакините излязоха напред в резултата.

След почивката Рафаел пропиля нова възможност да попадение за Лион, след като прати топката в ръцете на вратаря на съперника.

Александър Лаказет обаче не сгреши в 61-ата минута и направир резултата 2:0 за домакините със страхотен удар. Лаказет демонстрира класата си и с чудесен удар увеличи аванса за домакините.

Гостите от Олимпик Марсилия намалиха на 1:2 резултата срещу Лион с гол на Матуес Дория в 67-ата минута на срещата. Бразилецът Дория засече топката при далечно центриране в наказателното поле само 6 минути след като домакините поведоха с 2:0.

Александър Лаказет пък оформи крайното 3:1 за Олимпик Лион след хубава акция в 75-ата минута на двубоя, а малко след това първи минути на терена за Лион записа Мемфис Депай, който замени Валбуена в 79-ата минута на двубоя.