Отборът на Олимпик Лион победи като гост Монако с 3:1 в 18-я кръг на френската Лига 1 и спря серията от осем мача без поражение на „монегаските“ в шампионата. Монако остава на втора позиция във временното класиране с 39 точки, на 4 от лидера Ница, който е с 43.

Тимът на Лион пък вече е четвърти в подреждането с 31 точки в актива си.

Зрителите на срещата видяха всичко в мача – четири гола, директен червен картон и спасена дузпа.

За Олимпик Лион се разписаха Рашид Гезал, Матийо Валбуена и Александър Лаказет, който изпусна и дузпа, а за Монако точен бе 22-годишният Тиемуе Бакайоко.

Гостите от Лион започнаха много активно и още в 4-ата минута Даниел Субашич трябваше да спасява вратата си след удар на Рашид Гезал.

Бенжамен Менди пък пробва мерника си в атака за Монако в 8-ата минута, о Антони Лопес се намеси навреме.

Нова атака на гостите завърши с удар на Набил Фекир в 11-ата минута, а в 26-ата футболистите на Монако организираха хубава атака. Менди подаде към Джибрил Сидибе, но той игра с ръка и получи жълт картон.

Олимпик Лион откри в 29-ата минута, когато Рашид Гезал се разписа за 1:0 след като получи удобен пас от Матийо Валбуена.

Най-скандалният момент в двубоя бе в 39-ата минута, когато Бенжамен Менди от Монако изрита без топка Корентен Толисо от Лион и получи заслужен червен картон. Дватамата се сблъскаха в борба за топката, а малко по-късно Менди се върна, настигна Толисо и го ритна в гръб.

22-годишният французин веднага бе изгонен с директен червен картон.

След почивката домакините опитаха да обърнат развоя на мача, въпреки че останаха с 10 човека, като в 49-ата минута основателно претендираха за игра с ръка на защитник на Лион при удар на Валер Жермен, но сигнал от рефера нямаше.

Пак Субашич трябваше да покаже качествата си след изстрел на Рашид Гезал в 50-ата минута, а в 55-ата гостите получиха и дузпа. Последва нов изблик на нерви и след бутането и размяната на реплики, в която най-активни бяха Даниел Субашич и Матийо Валбуена, само Камил Глик получи жълт картон.

Хърватският страж на Монако пък спаси удара на Александър Лаказет от бялата точка и резултатът остана 1:0 за Лион.

Вторият гол за гостите обаче все пак падна в 65-ата минута. Матийо Валбуена оползотвори пас от Гезал и се разписа за 2:0.

Две минути по-късно Жемерсон от Монако, който вкара топката в мрежата на Лион, но бе отсъдена засада.

Домакините обаче не бяха готови да се предадат и в 70-ата Тиемуе Бакайоко намали на 1:2 след хубава комбинация между Набил Дирар и Тома Лемар.

Три минути преди края на редовното време, в 87-ата Александър Лаказет все пак бе точен и покачи на 3:1 за Олимпик Лион, с което оформи и крайния резултат.