Олимпик Лион продължава лошия си старт на сезона във френското футболно първенство, след като на успя да постигне победа и в осмия кръг.

Възпитаниците на Фабио Гросо водеха с 3:1 на почивката срещу Лориен, но допуснаха два гола през втората част и завършиха 3:3. Ели Крупи Джуниърс даде аванс на гостите в 16-ата минута. С два гола за две минути на Ърнест Нуама и Александър Лаказет Лион поведе с 2:1 в 22-ата минута, а 41-вата Лаказет се разписа отново за 3:1. През втората част Крупи и Дарлин Йонгуа бяха точни и донесоха точката на Лориен.

Олимпик Лион е на предпоследната позиция в класирането с 3 точки до момента.

Тулуза изпусна победата над Брест в добавеното време и срещата завърши 1:1. Гостите поведоха с гол на Франк Магри в 27-ата минута, но в 93-ата минута Мартин Сатриано изравни за Брест.

Двубоят между Монпелие и Клермон беше прекъсната при 4:2 в края, след като до вратаря на гостите Мори Диау беше хвърлена бомбичка и той беше изнесен с линейка от терена. Срещата така и не бе подновена, а в момента се очаква решение.

Монпелие остана с човек по-малко на терена в 54-ата минута след втори жълт картон на Максим Естеве, а в добавеното време за Клермон изгонен беше Нето Боргеш.

В момента играят Ланс и Лил, а в късната среща Рен е домакин на шампиона Пари Сен Жермен. /БТА