Олимпик Лион се наложи с 3:2 над Ница като домакин в мача от последния 38-и кръг на Лига 1. По този начин “хлапетата” си гарантираха третото място в класирането и съответно участие в Шампионската лига. Гостите пък се простиха с участие в евротурнирите, след като бяха безцеремонно изместени от Бордо от шестата позиция, даваща право на участие в квалификациите в Лига Европа.

Възпитаниците на Бруно Женесио потрепериха, но достигнаха до обрата в срещата. Тимът от лазурния бряг откри резултата в 18-ата минута, но големият герой за Лион Мемфис Депай уби надеждите им Лига Европа. Голмайсторът на “хлапетата” се отличи с хеттрик в срещата.

Ница откри резултата в 18-ата минута на срещата. Аласан Плеа даде аванс на “орлетата”, след като бе изведен по отличен начин от Марио Балотели зад съперниковата отбрана. Той напредна към наказателното поле и от движение шутира, пращайки топката ниско в средата на вратата за 1:0.

В 33-ата минута Бертранд Траоре пропиля страхотна възможност да изравни резултата. Той прибра центриране в наказателното поле и шутира, но ударът му попадна в десния страничен стълб.

В самия край на полувремето футболистите на Лион изразиха претенции за дузпа, след като Набил Фекир падна в наказателното поле след съприкосновение с Адриен Тамез. Главният рефер Бела Бастиан обаче не видя нарушение при ситуацията и отсъди ъглов удар.  

Тимът от лазурния бряг изравни резултата секунди след началото на втората част. В 49-ата минута на срещата след страхотно организирана атака Набил Фекир сервира топката на Мемфис Депай в наказателното поле и той я търколи в долния ляв ъгъл зад Валтер Бенитес.

В 66-ата минута Лион достигна до пълния обрат в срещата. Отново Депай бе точен за “хлапетата”, който се разписа по феноменален начин от пряк свободен удар. Той успя да промуши топката под отскочилата стена на “орлетата”, пращайки кълбото в долния ляв ъгъл на вратата за 2:1.

Две минути по-късно се стигна до неприятни сцени на стадион “Групама”. Аласан Плеа фаулира грубо Рафаел и Беноа Бастиан не се поколеба да му покаже жълт картон. Впоследствие обаче Рафаел реши да търси обяснение от съперника си и дори си позволи да му отправи удар с глава. Аласан Плеа се свлече на тревата, но като че ли действието му бе твърде преувеличено. Останалите футболисти също се намесиха, за да разтърват двамата играчи. До сблъсъци не се стигна и в крайна сметка ситуацията се успокои.

Последните минути на срещата бяха изключително драматични. Лион добави още едно попадение към сметката си в 87-ата минута. Бертранд Траоре намери Депай в наказателното поле, който забеляза излезлия Валтер Бенитес и копна топката в мрежата.

Две минути по-късно пък Ница като че ли върна едно попадение от нищото.  Максим Льо Маршо отигра с къс напречен пас към Аласан Плеа, който шутира в долния ляв ъгъл, за да оформи за крайното 3:2.

Така Лион остава трети в класирането с актив от 78 точки и ще играе в Шампионската лига през следващия сезон. Ница пък бе изместен от Бордо от 6-ото място, даващо право на участие в квалификациите на Лига Европа.