Лион е първият отбор, който се класира за 1/2-финалите на тазгодишното издание в турнира за Купата на Франция. "Хлапетата" се нуждаеха от дузпи, за да елиминират коравия тим на Страсбург, но все пак успяха да изковат победата. В редовното време двата тима не си вкараха голове, а при дузпите домакините се наложиха с 4:3 точни изстрела.

Всъщност Лион можеше да реши мача доста по-рано. Домакините на "Групама Стейдиъм" доминираха почти през целия двубой и пропуснаха няколко добри възможности за гол, като най-фрапантен бе пропускът на Максанс Какере отблизо в 52-рата минута.

В крайна сметка в редовното време нямаше голове, а според регламента на турнира това означаваше, че директно трябва да се премине към изпълнение на дузпи. Там "хлапетата" показаха по-здрави нерви и реализираха всичките си изпълнения, като точни бяха Максанс Какере, Гифт Орбан, Ейнсли Мейтланд-Найлс и Раян Шерки.;

За гостите пък имаше двама грешници. Тома Дулен не успя да отбележи първата дузпа, като ударът му бе спасен от вратаря Лукаш Пери, а при петата дузпа Лукаш Перен стреля над вратата и с това окончателно реши изхода на мача в полза на Лион.

Така "хлапетата" продължават към 1/2-финалите на турнира и чакат да научат останалите отбори в тази фаза.