ПСЖ постигна трудна победа с 2:0 като гост над Льо Авър. Срещата беше от 14-ия кръг на Лига 1. Парижани играха почти цял мач с човек по-малко, след като в 10-ата минута Джанлуиджи Донарума получи червен картон. Гостите все пак стигнаха до успеха с голове на Килиан Мбапе (23) и Витиня (89). С няколко страхотни спасявания се отличи и влезлият на мястото на италианеца Арнау Тенас. 

С успеха ПСЖ събра 33 точки и е лидер във временното класиране. Льо Авър е 9-и с 16 точки. 

Срещата започна с по-активни действия на домакините. Мохамед Байо се озова очи в очи с Джанлуиджи Донарума в началото на срещата, а вратарят спаси. Топката се озова в Галтие Лорис, който отправи удар, но Карлос Солер успя да избие от голлинията. Малко след това Фабиан Руис се контузи и беше заменен от Мануел Угарте. 

В 10-ата минута настъпи ключов момент в мача. След дълго подаване към Жосуе Казимир Норди Мукиеле и Донарума не се разбраха, при което вратарят извърши грубо нарушение срещу играча на Льо Авър, заради което беше и изгонен. 

Въпреки че остана с човек по-малко ПСЖ можеше да поведе в резултата в 20-ата минута. Тогава Усман Дембеле изведе Килиан Мбапе сам срещу вратаря. Нападателят обаче отправи удар право в Артур Десма. 

Три минути по-късно гостите все пак стигнаха до гол. Дембеле намери Мбапе на дъгата на наказателното поле. Нападателят овладя топката и с хубав удар, а и с помощта на гредата вкара за 0:1. В 32-ата минута нов гол на Мбапе беше отменен заради засада. 

В 51-ата минута резервният вратар на гостите Арнау Тенас успя да избие удар на Далер Кузяев с върха на пръстите си. В 64-ата минута отново испанският вратар се намеси след удар на Байо. 

Отличните намеси на каталунския вратар продължиха след удари на Набил Алиуи, Байо и Антоан Жужу. В 83-ата минута удар на Жужу мина опасно покрай вратата, а малко след това отново Байо не успя да преодолее Тенас. 

В 89-ата минута ПСЖ реши всичко с втори гол. Угарте намери Витиня, който със силен удар не остави шансове на вратаря.