Лил се справи с 3:1 в гостуването си на Рен в двубой от 22-ия кръг на френската Лига 1. Домакините поведоха още в първата минута чрез Амин Гуири, но гостите обърнаха резултата след попадения на Едон Жегрова в 59-ата, Реми Кабела в 86-ата минута и Андре Гомеш в добавеното време на срещата.

Рен започна по възможно най-добрия начин срещата и поведе в резултата след по-малко от 60 секунди игра чрез Амин Гуири, който стигна до една рикоширала топка на границата на наказателното поле, отправяйки удар в долния десен ъгъл на вратата пазена от Люка Шевалие.

След попадението гостите овладяха инициативата, но не стигнаха до попадение преди почивката. Началото на второто полувреме продължи темпото от края на първата част.

Гостите от Лил отбелязаха попадение в 53-ата минута, но то бе отменен. След намеса на системата ВАР съдията Флоран Бата видя, че е имало играч на гостите в положение на засада.

Само 6 минути по-късно обаче „песовете“ стигнаха до изравняването. Едон Жегрова стигна до пас на границата на пеналтерията и незабавно стреля по фантастичен начин от движение в долния ляв ъгъл, за да възстанови равенството.

Така се стигна до 86-ата минута, когато Лил направи пълен обрат. Тогава точен бе Реми Кабела, който стреля от движение от границата на наказателното поле и разстреля вратата, пазена от Стив Манданда – 1:2.

В добавеното време гостите стигнаха и до още един гол. Тогава Андре Гомеш, който пропусна няколко изгодни положения през първото полувреме най-накрая се разписа. Той овладя с чудесно първо докосване подаване на границата на пеналтерията и завъртя топката в долния ляв ъгъл, за да оформи крайния резултат от 1:3.

Поражението бе трето в последните пет мача за Рен, докато Лил има само една загуба в последните си девет мача. По този начин Рен остава на петата позиция с 40 точки, докато Лил е позиция по-надолу и с две точки по-малко. В следващия кръг Рен гостува на Тулуза, а „песовете“ приемат Страсбург, но преди това гостуват на Олимпик Лион за Купата на Франция.