Лил извади нападателя Мохамед Байо от първия тим и го глоби със 75 000 евро, след като офанзивният футболист бе забелязан да купонясва в нощта преди тежката загуба от Пари Сен Жермен през уикенда.

„Кучетата“ закупиха национала на Гвинея от Клермон за над 12 млн. евро през юли. Той стартира в първите два мача на отбора в Лига 1, победа и загуба, без да вкара гол. Преди сблъсъка с лидера в класирането ПСЖ в неделя се появиха снимки в социалните мрежи на 24-годишния играч в нощен клуб в Лил във вечерта преди разгрома. Старши треньорът Пауло Фонсека не остави Байо дори на резервната скамейка при поражението от шампионите с 1:7 и сега той ще тренира с втория отбор на тима, който се подвизава в петото ниво на френския футбол.

„Това е липсва на уважение към клуба, липса на уважение за треньорския щаб и за нашите привърженици. Бяхме много ядосани от случилото се с треньора, дори бесни, относно това поведение, което за нас не може да бъде толерирано“, сподели клубният президент Оливие Летан.

Това не е първото провинение на Байо, като през април той получи двумесечна условна присъда от съд в Клермон за „шофиране в нетрезво състояние“ и „неволни телесни повреди“.