Отборът на Лил постигна класическа победа с 3:0 над Олимпик Марсилия в мача от осмия кръг на Лига 1. По този начин „песовете“ се върнаха на пътя на победите, след като в предходния кръг претърпяха поражение от Бордо.

Първите две попадения за домакините бяха от дузпи, като първата бе реализирана от Никола Пепе, а втората от Джонатан Бамба. Последният се разписа и от игрова ситуация.

В класирането Лил събра 16 точки на второто място. Марсилия е на шестото място с 13.

Първата по-любопитна ситуация в двубоя се състоя в 10-ата минута. Неманя Радонич достигна до една топка в пеналта и отправи изстрел, при който обаче топката профуча над напречната греда.

Добрата игра на Марсилия продължи и в 20-ата минута Флориан Товен и Неманя Радонич взаимодействаха чудесно, но отбраната на Лил разгада замисъла им и пресече опасността.

Лил отвърна 4 минути по-късно, когато Жонатан Иконе центрира в пеналта, а Никола Пепе засече, но покрай на сантиметри покрай вратата.

В 35-ата минута Валере Жермен нахлу в пеналта и отправи мощен удар, който обаче бе превъзходно париран от Менян.

В продължението на първата част Тоаго Мендеш отправи обещаващ изстрел, който обаче излезе в аут.

Лил започна по-активно през втората част. „Песовете“ натиснаха марсилци, а това даде своя резултат.

Първо в 47-ата минута Тиаго Мендеш се нагласи и стреля от границата на наказателното поле, но топката премина покрай левия стълб. Минута след това Никола Пепе стреля от движение, а кълбото прелетя на косъм от десния стълб.

Обстрелът на вратата на Стив Манданда продължи и в 54-ата минута Люик Реми с глава отклони след хубаво центриране, но отново без успех.

В 63-ата минута реферът отсъди дузпа в полза „песовете“. Никола Пепе влезе на скорост отдясно в наказателното поле, а Стив Манданда понечи да му избие топката. Получи се съприкосновение помежду им, като футболистът на домакините загуби баланс и падна. Реферът бе категоричен, посочвайки бялата точка. Именно играчът, който изработи 11-метровият наказателен удар си се нае с изпълнението и не сбърка за 1:0.

Гостите бяха близо до изравняване в 81-ата минута, когато Грегори Сертич отигра хубаво центриране, но завършващият му удар не бе достатъчно прецизен.

Съдията Микаел Льосаж отсъди и втора дузпа в полза на домакините в 85-ата минута. Никола Пепе отново изтормози защитата на гостите, като този път Луис Густаво опита да го спре, като се получи съприкосновение помежду им, а нападателят на домакините падна. Реферът видя непозволена игра и посочи бялата точка. Джонатан Бамба си заложи топката, като насочи изстрела си в левия ъгъл. Стив Манданда успя да докосне кълбото, но това не бе достатъчно, за да парира силния шут – 2:0.

Класиката бе оформена в 89-ата минута, когато Туре пусна към Бамба, който с хладнокръвен удар записа втори гол на сметката си – 3:0.