Лил и Метц завършиха наравно 0:0 в мач от 25-ия кръг на Лига 1. Двата тима изиграха слаб мач, в който почти липсваха голови положения пред двете врати.

С точката „песовете” събраха 36 точки и заемат 9-о място във временното класиране, докато Метц е в зоната на изпадащите с 21 точки.

В 51-ата минута Джонатан Дейвид направи сериозен пробив през центъра и опита да изведе Бурак Йълмаз сам срещу вратаря, но Дилън Брон се намеси в последния момент и изби топката.

Малко след това Фарид Булая с хубаво центриране потърси връхлитащия Хабиб Майга, но нападателят не успя да засече с глава. В 68-ата минута Лил не успя да се възползва от грешка в защитата на гостите. Бурак изведе Дейвид в наказателното поле, но канадецът не успя да прехвърли вратаря, който изби.

В 69-ата минута Метц организира добра атака отляво. Свен Ботман успя да изчисти центриране, но топката се озова в Булая, който шутира от около 15 метра, но право в тялото на Жозе Фонте.

В продължението на мача Едон Жегрова получи втори жълт картон, след като стъпи върху крака на Маду. Малко след това треньорт на гостите Фредерик Антонети също беще изгонен след спречкване между щабовете на двата отбора.