Воден от отлично комбиниращото си трио в атака Реми Каблея-Егон Жегрова-Андре Гомеш отборът на Лил лесно спечели срещу Аячо в събота следобед с 3:0 в 33-ия кръг на френската Лига 1. С този успех Лил се доближава до Европа, докато Аячо флиртува с Лига 2.

Песовете имаха две грешни стъпки срещу отбори от дъното – поражение и равенство с Анже и Оксер, но сега не допуснаха изненади. В 22-ата и 33-ата минута резултатът стана 2:0 за домакините, като и двата гола бяха дело на полузащитника Андре Гомеш. Той се възползва от комбинативността и инициативата на продуктивното дуо Жегрова-Кабеля, за да вкара забележителен дубъл. Първият гол дойде с вътрешен удар с десния крак под гредата, а вторият с копринения си ляв крак.

След решителните пасове за първите два гола, Кабея украси играта си и с гол само 4 минути след втория. Бамба получи топката от Жегрова и центрира на близката греда за атакуващия си халф, който останал сам на шест метра от Бенжамен Льороа оформи крайното 3:0.

След почивката домакините не се спряха, като Кабея вкара нови два гола, които обаче бяха отменени от съдията Франсоа Летешиер. Гостите от остров Корсика имаха една добра възможност да вкарат гол за цял мач, но Кевин Спанандуа не успя да преодолее вратаря Люка Шевалие.

 

БТА / Автор: Атанас Василев