Шампионът на Франция от 2021 година Лил победи с 3:1 Монпелие като гост в ранния неделен мач в Лига 1. "Песовете" успяха да направят пълен обрат, след като домакините откриха в 20-та минута чрез Ели Уахи Джонатан Дейвид върна един гол за Лил в 41-та минута. Анхел Гомес осъществи обрата с гол в 57-та минута, а отново Джонатан Дейвид оформи крайното 3:1 в 95-та минута.


Първото попадение бе за Монпелие в 20-та минута, тогава вратарят на гостите Леонардо Жардим излезе неразчетено извън наказателното поле и се размина с топката, от което се възползва Ели Уахи, който откри за домакините.

Лил изравни в 41-вата минута с хубава атака, при която бившият футболист на Монпелие Реми Кабела подаде на Джонатан Дейвид, който отбеляза.

Краят на първото полувреме бе кошмарен за домакините, тъй като опитният Валер Жермен бе изгонен от терена с директен червен картон за опасно нарушение.

В 57-ата минута Анхел Гомес успя да изведе гостите напред в резултата.

Въпреки че бе с 10 души на терена Монпелие опита финален натиск, за да стигне до равенство. Това отвори много пространства в защитата им и в последната минута на добавеното време Джонатан Дейвид получи пас от Бамба и с диагонален удар отляво оформи крайното 3:1.

Благодарение на трите точки Лил успя да изпревари Монпелие в класирането и вече е на пето място, докато домакините останаха шести.