Отборите на Лил и Пари Сен Жермен не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 0:0 в голямото дерби от 16-ия кръг на върха във френската Лига 1.

Двубоят не предложи очакваните емоции, като и двата тима заложиха повече на дефанзивна тактика, като гостите бяха доминиращи на терена, но не успяха да материализират превъзходството си.

Шампионите започнаха мача без големите си звезди Неймар и Килиан Мбапе. Бразилецът бе аут от групата заради контузия, а младата френска звезда остана на резервната скамейка и се появи като резерва.

Футболистите на Томас Тухел имаха надмощие през първата част, но интересни положения пред вратата на Марк Менян нямаше, но стражът на Лил на няколко пъти показа убедителни намеси.

Шест минути след подновяването на играта Мойс Кийн пропусна отлична възможност, а малко след това гол на Юсуф Язъджъ от Лил пък бе отменен поради засада.

13 минути преди края в игра влезе и Мбапе, но домакините успяха да покажат добра игра в защитата и не допуснаха попадение.

С това равенство „песовете“ остават лидери в класирането с актив от 33 точки, колкото има и втория Олимпик Лион. ПСЖ пък са трети с точка по-малко.