Последният 38-и кръг във Франция ще предложи много емоции на феновете, след като битката за титлата ще трябва да се реши с последния съдийски сигнал на първенството.

В неделя от 22:00 българско време ще се проведат всички битки, които ще трябва да отговорят и на всички въпроси, а те не са малко, свързани с крайното класиране и разпределението, както на титлата, така и на местата даващи право на участие в Европа догодина.

Водачът Лил има преднина от една точка и държи съдбата си в свои ръце, но за да грабне златните медали, ще трябва да се справи с 12-ия в класирането Анже. По същото време ПСЖ гостува на затъналия в битка за оцеляване Брест. 

На дъното нещата също ще са люти, след като цели 6 отбора са в рамките на две точки. При два тима, които вече са изпаднали, единствената неяснота е кой ще заеме 18-то място, което дава право на бараж срещу третия от Лига 2. 

За Европа нещата също са люти, след като Монако и Лион са разделени от само пункт в битката за 3-то място, даващо право на квалификации за Шампионската лига.