Френският вицешампион Пари Сен Жермен направи една от най-големите селекции в историята, след като привлече играчи като Лионел Меси, Серхио Рамос, Ашраф Хакими, Джанлуиджи Донарума и Джорджиньо Вайналдум. Те бяха добавени към тези, които вече известните Неймар, Килиан Мбапе, Маркиньос, Марко Верати и много други.

Именно поради тази причина френският тим често попада в светлината на прожекторите. Парижани имат вече 10 точки преднина, но въпреки това не успяват да убедят достатъчно с играта, а често дори се налага да правят обрати в шампионата.

Именно по всички тези теми отношение взе спортният директор Леонардо, който коментира ситуацията.

„Смятам, че трябва да се подобрим, това е очевидно, но тези неща са нормални и не трябва да ги вадим от контекста. Имаме футболисти, които пристигнаха късно през трансферния прозорец, направихме промени. Не сме там, където искаме да бъдем, но отборът работи, а това е важното. Не ми харесва как ни съдят. Виждам някои критики и начин на говорене, който ми се струва вповече“, заяви Леонардо.

След това той се насочи към Маурисио Почетино, който също често е критикуван, че не успява да създаде този очакван от специалистите достатъчно атакуващ и впечатляващ стил, с който тима да печели.

„Можете да кажете, че не сме достатъчно добри, но това взе да отива твърде далеч. Някои казват, че нашия треньор не разбира футбола или че страхотните играчи, които имаме, се представят ужасно. Смятам, че има хора, които говорят много за ПСЖ, защото търсят популярност. Не играем така, както искаме, но имаме десет победи, един равен и една загуба. Водим с 10 точки в Лига 1. Напредваме и не ни липсва желание и знаем как да преобърнем нещата. Не може да се говори по този начин за Меси, Мбапе, Неймар, Верати, Маркиньос или за Почетино“, продължи бразилецът.

„Рамос? Ние знаехме, че Рамос има контузии, знаехме за неговите проблеми. Меси е прекарал повече време с националния тим, отколкото с нас. При Неймар е същото. Хората си мислят, че ние не знаем нищо, а играчите си правят каквото си искат, но това не е истина. Ако някой не се справя добре, ще говорим с него. Неймар често е критикуван несправедливо“, коментира още Леонардо.