Лионел Меси отпадна от групата на Пари Сен Жермен за гостуването на Реймс в среща от Лига 1 на Реймс в събота поради контузия на прасеца, потвърди старши треньорът на парижани Кристоф Галтие.

„Той поиска да бъде заменен по време на мача от Шампионската лига срещу Бенфика в сряда. Има малък проблем с прасеца си, но ще се върне към тренировките в неделя“, каза Галтие на пресконференция в петък.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Има още проблеми с контузии за ПСЖ, тъй като крайният защитник Нуно Мендеш ще бъде извън игра за три седмици поради мускулна контузия, докато Килиан Мбапе страда от инфекция на гърлото. Въпреки това се очаква френският нападател да бъде включен в състава, въпреки че може да бъде на резервната скамейка, позволявайки на 20-годишния Уго Екитике отново да започне като титуляр.

Непобеденият ПСЖ води в класирането с 25 точки от девет мача, две пред втория Олимпик Марсилия, който приема последния отбор на Аячо в събота.

БГНЕС
23 снимки

„Няма да сменям схемата в защита, защото нямаме много време за работа, след като се върнахме от Лисабон вчера сутринта в 6 сутринта“, обясни той.

След като бяха подложени на критики за прекомерно използване на самолети за пътуване за гостуванията в Лига 1, ПСЖ този път ще пътува с автобус за 150-километровото трасе до Реймс, добави Галтие.