Аржентинската суперзвезда от Барселона Лионел Меси зае 1-о място в списъка на най-добре платените спортисти в света според изследване на списание „Форбс”. Списъкът с богатите спортисти беше публикуван днес на сайта на списанието.

В ежегодния рейтинг отпаднаха 100 спортисти от 10 държави, представляващи 25 вида спорт. Лидер по брой на спортистите в топ 100 на богаташите е САЩ, а най-представеният вид спорт е баскетболът с 35 състезатели.

Меси измести миналогодишния лидер в рейтинга- американският боксьор Флойд Мейуедър, който тогава заработи 285 милиона долара. Освен това, Меси е едва вторият футболист, който се нарежда на 1-а позиция в този списък, след като през изследвания период е спечелил 127 милиона долара (92 милиона долара от контракт и бонуси и 35 милиона долара от реклами). Първият футболист, оглавил класацията, е Кристиано Роналдо през 2017-а година.

Лидер по победител в този рейтинг ще си остане Тайгър Уудс с 12 първи места, а в призовата тройка на тазгодишната класация също са футболисти. Преминалият в Ювентус Кристиано Роналдо е спечелил 109 милиона долара (65 от договор и премии, 44 от реклами) и Неймар от Пари Сен Жермен с финансови резултати 105 милиона долара на година (75 от договори, 30 от реклами.

В първата десетка също така влязоха мексиканският боксьор Саул Алварес (общ доход от 94 милиона долара), швейцарският тенисист Роджър Федерер ($93,4 млн), играчите от лигата по американски футбол НФЛ Ръсел Уилсън ($89,5 млн) и Аарън Роджърс ($89,3 млн), а също така и баскетболистите от НБА Леброн Джеймс ($89 млн), Стеф Къри ($79,8 млн) и Кевин Дюрант ($65,4 млн).

Единствената жена в ранглистата се оказа американската тенисистка Серена Уилямс, която заема 63-о място с приходи от 29,2 млн. долара.