Байерн Мюнхен официално продаде Люка Ернандес на ПСЖ. Сделката предизвика множество коментари от феновете на френския първенец, които не приемат футболиста, тъй като е фен на Олимпик Марсилия. 

Защитникът се сбогува с привържениците на баварците в социалните мрежи, но една от легендите на клуба Мемет Шол го унижи. Французинът лекува поредната си тежка травма, получена на Мондиал 2022. Байерн му подаде ръка и стартира преговори с него за нов договор в момент, в който не можеше да го използва. Двете страни бяха постигнали принципна договорка, когато дойде офертата от ПСЖ и Ернандес се отметна от думата си. 

В крайна сметка Байерн продаде чупливия защитник на парижани за 45 млн. евро и ще го заместни с най-добрия защитник в Серия А от миналия сезон Ким Мин-Джае от Наполи за 50 млн. евро. 

"Скъпи фенове на Байерн, днес с натежало сърце се сбогувам с клуба. След дълго мислене взех решението, че е време за нови предизвикателства. Благодаря ви за страхотната подкрепа за моменти, които ще помня завинаги, особено спечелената Шампионска лига, което беше моята мечта. Искам да благодаря на моите съотборници, треньорския щаб и всички в клуба, че вярваха в мен и ме подкрепяха през всичките тези години. Израстнах в клуба като играч и като човек и се гордея, че бях част от Байерн. И накрая, моля ви да уважите решението ми, въпреки че знам, че сбогуването винаги е трудно", написа Люка Ернандес. 

Шол написа като коментар под текста на французина. "Не вярвам на нито една твоя дума. Довиждане". Коментарът на легендата на Байерн събра хиляди лайкове.