Селекцията на Франция постигна победа срещу тази на Чили в петголово зрелище (3:2) в Марсилия. Марселино Нуньес поведе чилийците напред в резултата след едва шест минути игра, но 13 след това Юсуф Фофана изравни резултата. Рандал Коло Муани поведе "петлите" напред в 26-ата, а Оливие Жиру покачи още повече преднината на хората, предвождани от Дидие Дешан.

Дарио Осорио намали пасива на Чили в 82-ата минута, но гостите не успяха да стигнат до повече в тази контролна среща.

Гостите изненадващо откриха резултата с попадение на Марселино Нунес още в 6-ата минута. Малко след това за съжаление на феновете контузия получи десният бек на Марсилия - Джонатан Клаус и се наложи да бъде заменен от Жул Кунде. Минути по-късно дойде и изравняването. Юсуф Фофана се разписа в 19-ата минута след асистенция на Килиан Мбапе.

В 26-ата минута "петлите" нанесоха втори удар. Тео Ернандес изпрати превъзходно центриране в наказателното поле, където Рандал Коло Муани с глава матира Клаудио Браво - 2:1. Две минути преди почивката Дидие Дешан трябваше да прави нова смяна заради травма на Едуардо Камавинга. На негово място влезе Матео Гендузи, който е футболист на Марсилия, но играе под наем в Лацио. 

БГНЕС
10 снимки

Втората част започна с натиск на Франция и далечен удар на Мбапе, преминал на сантиметри над напречната греда. След това в 48-ата минута Оливие Жиру стреля с глава отблизо, но и неговият изстрел бе твърде висок. Веднага след това събитията се пренесоха пред другата врата и Едуардо Варгас можеше да изравни, но изстрелът му отблизо с глава се отби от гредата.

Секунди по-късно и Алексис Санчес отправи хубав шут от дистанция, но малко над вратата. В 51-вата минута пък домакините организираха скоростна контраатака, завършена от Жул Кунде, но не достатъчно прецизно. В 73-тата минута Франция вкара трети гол. Коло Муани се справи с двама защитници по дясното крило и от аутлинията върна към Оливие Жиру, който отблизо засече топката във вратата за 3:1. Чилийците обаче отново показаха зъби и можеха бързо да върнат един гол. В 75-ата минута Дарио Осорио отправи доста добър удар от воле, но вратарят бе на правилната позиция и спаси. В 81-вата минута Тео Ернандес направи впечатляващ пробив от едната до другата врата, като накрая отправи силен, но неточен удар.

ФРАНЦИЯ - ЧИЛИ 3:2

0:1 Марселино Нунес (6) 1:1 Юсуф Фофана (19) 2:1 Коло Муани (26), 3:1 Жиру (73), 3:2 Осорио (82)

Стадион: „Велодром“ (Марсилия, Франция)

Рефер: Антъни Тейлър (Англия)

Франция:  Менян – Клаус, Салиба, Конате, Т. Ернандес – Фофана, Чуаемени, Камавинга – Коло Муани, Жиру, Мбапе

Селекционер: Дидие Дешан

Чили: Браво – Суасо, Диас, Лихновски, Исла – Нунес, Ечеверия – Давия, Алексис Санчес, Осорио - Варгас

Селекционер: Николас Кордова