Ланс победи с 1:0 Рен като гост в двубой от 29-ия кръг на Лига 1. Това бе трета поредна победа за Ланс във френския шампионат, а тимът заема втората позиция, шест точки зад лидера ПСЖ, но и мач повече. Рен пък към момента запазва петото си място, но Лил дебне с една точка и мач пасив. 


Ланс започна по-силно срещата и създаде първа добра ситуация в 9-ата минута на мача. Тогава Факундо Медина бе близо до гола, но ударът му с глава бе отразен от Стив Манданда.

В 31-ата минута активната игра на гостите се отплати. Флориан Сотока постави топката на главата на Луис Опенда след прецизно центриране, елиминирало вратаря, и последният нямаше какво друго да направи освен да чукне топката в опразнената врата.

Рен рядко стигаше до положения след почивката. Първото по-опасно такова дойде чак в 72-ата минута, когато Амин Гуири си проби път и стреля от границата на наказателното поле, но бе прекалено слаб, за да затрудни по какъвто и да е начин стража на гостите Брис Самба. 12 минути по-късно Бренжамен Буриго също бе близо до изравняването, но Самба отново се намеси подобаващо.

Рен вкара гол в 87-ата минута, но той не бе зачетен. Вармед Омари чукна топката в мрежата, но се оказа, че е бил в положение на засада.