Ланс постигна много важен успех в домакинството си на Олимпик Марсилия в среща от 34-тия кръг на френската Лига 1. Това беше пряк двубой за второто място, а реално все още имат шанс и за титлата.

Домакините на „Феликс Болаер“ обаче стигнаха до победата след голове на Секо Фофана в 42-рата и Лоис Опенда в 60-ата минута. За гостите се разписа Димитри Пайе в 88-ата минута, но бе твърде късно за обрат и марсилци допуснаха първа загуба в последните си девет мача.

Марсилия започна мача по-добре и деветата минута Алексис Санчес отне топката от Кевин Дансо и отбеляза, но голът му не бе зачетен заради нарушение в атака.

Постепенно обаче Ланс пое инициативата и в 22-ата минута изстрел на Фофана се отби от гредата.

БТА / BTA
20 снимки

Капитанът на домакините все пак настрои мерника и в 42-рата минута откри резултата от подобна позиция с изстрел шут извън наказателното поле за 1:0.

В 60-ата минута Ланс удвои. Франковски се измъкна отдясно и центрира пред вратата, където Опенда се извиси и с глава вкара за 2:0.

В края на мача Марсилия успя да върне едно попадение. Димитри Пайе получи около дузпата, успя да задържи топката, въпреки шпагата на защитник и отблизо отбеляза за 2:1.

По този начин Ланс излезе на 2-ата позиция в класирането със 72 точки и измести Марсилия, който остава трети със 70 пункта. Така Ланс се доближи само на три точки от лидера Пари Сен Жермен, макар че парижани ще изиграят своя мач от кръга в неделя.