Ланс победи Монпелие с 1:0 в мач от 11-ия кръг на Лига 1. Победното попадение за домакините бе дело на Уесли Саид.

В 10-та минута бе първата страхотна възможност в мача. Люис Опенда се свлече в наказателното поле за дузпа, но претенциите му не бяха уважени. В 25-та минута Максим Естев завърши добре с глава след корнер, но топката профуча над напречната греда.  Много малко след това Секо Фофана стреля от воле от границата на наказателното поле, но не бе точен. Люис Опенда от Ланс бе близо до отбелязването на попадение в 35-та минута, но насочи топката право във вратаря Йонас Омлин.

Малко преди края на първото полувреме отново Опенда имаше шанс да отбележи, но неговият удар от воле премина покрай дясната греда. В 67-та минута логичното се случи. Уесли Саид от Ланс стигна до топката на границата на наказателното поля и с хубав удар направи резултата 1:0. Давид Коща получи страхотен пас от Джими Кабо и можеше да удвои в 78-та минута, но ударът му бе неточен. Монпелие отговори чрез Валер Жермен, който имаше шанс в 82-та минута да изравни, но изстрелът му с глава не бе в очертанията на вратата. 

Последният шанс в мача бе в 95-та минута, когато Давид Коща се стрелна в наказателното поле, за да достигне до подаване, нанасяйки удар по тревата, но Омлин внимаваше и направи добро спасяване.

С тази победа Ланс вече са 3-ти и са в зона Шампионска лига с актив от 24 точки, докато Монпелие остават 10-ти с едва 12 пункта.