Отборът на Ланс елиминира Лориен в мач от осминафиланите за Купата на Франция. Двубоят завърши при резултат 1:1 в редовното време а при дузпите гостите от Ланс успяха да пречупят съперника и така да продължат към четвъртфиналите на турнира. 

Ланс излезе напред в резултата в 21-ата минута. Анжело Фюжини реагира най-бързо при рокиширала топка и я прати в мрежата на Лориен.

Две минути след това Ланс бе близо до втори гол. Адриен Томасон стреля от воле от границата на наказателното поле, ударът бе много хубав и Вито Маноне нямаше шанс за реакция, но топката излезе в аут.

Жан Онана се измъкна от защитата и остана очи в очи с вратаря в добавеното време на първата част, но Вито Маноне се намеси добре и предотврати гол във вратата си.

В 78-ата минута Жан-Виктор Макенго стреля от границата на наказателното поле, но бе спрян от левия страничен стълб.

Лориен стигна до изравнително попадение в 84-ата минута. Енцо льо Фе изпълни перфектно пряк свободен удар и техничния му удар влезе в левия ъгъл, с което вкара двубоя в дузпи.

При дузпите героят с изравнителното попадение Енцо льо Фе сбърка при първото изпълнение на Лориен. Така Ланс взе преднината рано-рано, а втора грешка, този път на Ибрахима Коне сложи край на мечтите на Лориен.