Отборът на Ланс е новият временен лидер във френската Лига 1, след като надигра с 2:1 гостуващия тим на Рен в двубой от четвъртия кръг на първенството.

И трите подадения паднаха в последния половин час на мача.

Първото попадение беше истински шедьовър. В 66-ата минута Жонатан Градит комбинира със Секо Фафана на левия фланг, след което капитанът на домакините напредна, влезе навътре и с отправи страховит удар с десния крак, който се спря в далечния ъгъл на вратата на гостите за 1:0.

Само четири минути по-късно Флориан Сотока изведе по отличен начин зад защитата отдясно в наказателното поле Лоис Опенда, който се справи с Джо Родън и прати топката покрай вратаря за 2:0.

Гостите от Рен успяха да върнат едно попадение в първата минута от добавеното време на двубоя, когато резервата Гаетан Лабор получи отдясно в наказателното поле и опита удар, но бе блокиран от защитник. Впоследствие обаче топката остана в близост до нападателя и с мощен удар от малък ъгъл прати топката високо в левия ъгъл на вратаря Бирс Самба за 2:1.

До края обаче нямаше време за повече попадения и така Ланс записа успех, с който събра 10 точки и е първи в класирането за поне 24 часа. Рен остава на 11-о място с актив от 4 пункта. В следващия кръг Ланс приема Лориен, докато Рен домакинства на Брест.