Отборът на Ланс победи Марсилия с 1:0 като гост в мач от 12-ия кръг на френската Лига 1. Единственото попадение в мача падна в 78-та минута и бе дело на Давид Коща.


Марсилия започна силно като до 5-та минута вече бе създал няколко по-опасни атаки към Ланс. В 11-та минута пък Люис Опенда от състава на гостите опита изстрел от границата на наказателното, който беше лесен за спасяване от стража на домакините.

В 20-та минута дойде доста спорна ситуация, след като Секо Фофана от Ланс падна на тревата в наказателното поле след по-груба намеса на защитник. Всички играчи се впуснаха в преследване на съдията, но той не отрази претенциите за дузпа на футболистите.

Марсилия отново погледна към гола като в 26-та минута Жордан Верету стреля, но топката премина над напречната греда, а в 31-та минута Амин Ари също опита да открие резултата, но бе спрян от Брис Самба. В края на полувремето Марсилия имаше още един изключителен шанс за отбелязване на гол, след като Алексис Санчес намери Джонатан Клаус, който стреля на сантиметри от вратата.

Първата по-добра ситуация във второто полувреме беше за Ланс, след като в 56-та минута Секо Фофана засече центриране и стреля с глава. Топката обаче не попадна във вратата. В 61-та минута Амин Ари също имаше претенции за дузпа, след като бе съборен в наказателното поле на гостите. В 63-та минута пък Шансел Мбемба получи топка в наказателното поле, овладя и стреля, но стража на гостите отново се намеси блестящо и запази равенството.

Давид Коща, който влезе от скамейката, донесе голямата изненада в 78-та минута, когато опита късмета си от далечна дистанция. Ударът се отклони в играч и това бе достатъчно, за да заблуди стража на домакините. Кълбото се озова във вратата.

Това бе и единственото попадение в мача, а Ланс взе три точки, които го изпратиха на второто място в Лига 1, с 5 точки зад ПСЖ.