Пари Сен Жермен продължи да мачка и маже всичко по пътя си във Франция, като в 21-ия кръг на френската Лига 1 жертва падна горкият Дижон - 8:0.

Ненаситните парижки лакомници за голове намазаха обилно с дижонската горчица сандвича си още през първото полувреме, когато вкараха четири безответни гола.

Анхел ди Мария откри в полза на ПСЖ срещу Дижон още в 4-ата минута и парижани поведоха с 1:0.

Хубаво взаимодействие между триото Кавани - Неймар - Кавани доведе до втори гол за ПСЖ срещу Дижон в 15-ата минута - 2:0.

В 21-ата минута Единсон Кавани вкара за 3:0 с глава след центриране на Ди Мария.

По този начин уругваецът изравни Златан Ибрахимович по броя на головете за парижани - рекордните 156 и 3:0 за ПСЖ срещу Дижон.

В 42-ата минута Неймар хлъзна от фаул топката във вратата на дижонци и направи резултата 4:0 само за едно полувреме.

Макар и не толкова гладни за голове след почивката, парижани продължиха да вкарват. В 57-ата грешка в защитата на Дижон позволи на бразилеца да вкара втория си гол и обкщ пети за ПСЖ.

Шестият гол се оказа трети за Неймар. В 73-ата минута той оформи първия си хеттрик за ПСЖ с пробив ала Меси през цялата защита на Дижон за 6:0.

Нови две-три минути изминаха, а бе време и Килиан Мбапе да се включи в голеадата. Неймар му подаде и той по диагонала направи 7:0 в 77-ата минута.

В 84-ата минута Кавани бе повален в пеналта, но Неймар не даде възможност на уругваеца да подобри головия си рекорд. В крайна сметка Неймар вкара четвъртия си в мача за 8:0.

Така тубичката с дижонска голчица бе изтискана и опоскана до дупка от парижани.

ПСЖ е убедителен лидер във Франция с 56 точки, с 11 повече от втория Лион, с 12 пред Марсилия и с 13 пред Монако. Парижани са вкарали цели 67 гола в шампионата досега.

Дижон пък е в средата -11-и с 25 точки.